What About Berb

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - zaterdag 10 november 2018
21:00 - 23:00 uur

Locatie
Grand Café Duo

Genres

0


What about Berb is een muziekcombo met een repertoire bestaande uit jazz-, latin- en funkstandards. De naam is afgeleid van leadzangeres Berber Pieksma. In huize Pieksma speelde muziek een grote rol. Er werd veel gezamenlijk gemusiceerd. De liefde voor jazz ontstond tijdens Berber’s middelbare schooltijd dankzij een trompetspelende ‘Daddy Longleg’.

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing

Dat kreeg meer vorm toen zij zanglessen volgde bij Elisabeth Ooms. Daarna volgde Berber de opleiding tot huisarts bij gitarist Pieter de Nes, met wie zij de liefde voor jazz deelde. Tegenwoordig spelen zij samen in de Falcon Big Band te Beetsterzwaag onder leiding van Will Jasper. Berber doet verder regelmatig mee met projecten van Friejam (Friese Jazz-organisatie).

Pieter de Nes begon zijn muzikale carrière als professioneel gitarist bij het Lorelei cabaret. Vervolgens werd hij vaste begeleider van mimespeler Rob van Rijn. Later ging hij geneeskunde studeren en werkte vele jaren als huisarts. Als flying doctor bezocht hij vaak verre landen en tijdens die reizen nam hij altijd zijn jazzgitaar mee. Ook onderhield Pieter zijn speelvaardigheid door regelmatig op te treden tijdens feestjes en partijen. Als mede-oprichter van ‘What about Berb’ voelt hij zich prima thuis in dit swingende combo.

Paplepel

Pieter van den Hurk kreeg jazz thuis met de paplepel ingegoten. Zijn vader had vaak jazzmuziek op staan en leerde hem hoe een akkoordenschema in elkaar zit. Van muziekleraar en allround pianist Piet Backers te Zwolle leerde hij in verschillende stijlen te spelen. Tijdens zijn studie geneeskunde in Amsterdam was hij vaste toetsenist in jazz- en funkband ‘Dr Swingplanck’. Momenteel werkt hij als gynaecoloog in Drachten. Zijn motto is: ‘It don’t mean a thing if it ain’t got that swing’. Oftewel: ‘If your foot is not tapping, chances are you might be dead’!

Arie Boesberg is een veelzijdig bassist. Tussen 1990 en 2010 trad hij met zijn basgitaar veel op met pop en fusion bands uit de Zwolse muziekwereld. Later is hij zich meer gaan richten op contrabas. Hij speelt geregeld met regionale Big Bands als Allotria en de Basement Big Band. Daarna kwam hij in aanraking met ‘What about Berb’. Al deze ervaringen, gecombineerd met een in 2013 afgeronde studie Jazz and Contemporary music aan de Schumann Academie in Utrecht, maken Arie een zeer competente en allround bassist.

Ervaring

Eddy Lammerding is professioneel drummer en studeerde jazz aan het conservatorium te Zwolle. Hij speelde tijdens zijn opleiding met Frans Elsen, Barry Harris en Rob Madna en volgde workshops bij John Engels, Martin van Duynhoven en Pierre Courbois. Daarnaast trad hij op met het Zenker/Kappe kwartet in onder andere Duitsland, IJsland en Colombia. Eddy is een allround jazzdrummer met legio ervaring. Heden ten dage speelt hij in diverse jazzformaties en geeft drumles.

Han Latupeirissa is een allround freelance percussionist. Hij kreeg les van grote meesters Nippy Noya en Martin Verdonk en speelde o.a. met Hans Dulfer, Bertus Borgers, Rosa King, bassist Jay-Tee en saxofonist Hubert Heeringa. Ook begeleidde Han kandidaten van televisieprogramma’s als Popstars, Idols en The Voice of Holland. Naast ‘What about Berb’ speelt Han in diverse funk, soul en pop bands en geeft hij percussie clinics. Ook is hij begeleider van popkoren in Paradiso en de Oosterpoort als mede bij demonstratieteam Pencak Silat. Verder doet Han studio recording sessies en levert hij percussie-tracks aan studio’s, muzikanten en bands.

Bezetting

Berber Pieksma: zang
Pieter de Nes: gitaar
Pieter van den Hurk: piano
Arie Boesberg: contrabas
Eddy Lammerding: drums
Han Latuperissa: percussie