‘A gentleman is someone who can play the accordion, but doesn’t’

Het schijnt een uitspraak te zijn van Tom Waits; onvolprezen fluisterzanger, pianist, maker van blues, rock en vaudeville, maar ooit ook jazzzanger. Als Waits het werkelijk zo heeft gezegd, zal het leuk bedoeld zijn geweest, maar hij heeft ongelijk. Twee gentlemen op de accordeon tonen dat aan tijdens Doesburg Jazz in november, als virtuoze begeleiders van twee uitzonderlijke zangeressen.

Op zaterdag 4 november speelt accordeonist Dirk Overbeek het programma ‘C’est ma vie’ met zangeres Caroline Rutten. Overbeek speelt latin, chansons, poëtische pop en eigen composities, vaak in niet alledaagse bezettingen. Rutten slaat met haar jazzy interpretaties van Franse chansons een brug tussen het Franse en het Nederlandse luisterlied.

Op zondag 5 november laat Tim Kerssies horen waarom hij wordt geroemd om zijn specifieke akoestische en eerlijke geluid; jazz met invloeden uit volksmuziek van Nederland, via de Middellandse zee, tot aan Zuid-Amerika. Ook Kerssies heeft een zangeres aan zijn zijde. Sofie Denise is behalve door haar fijne interpretaties van jazznummers bekend met klassieke levensliederen.

Doesburg Jazz, Caroline Rutten & Dirk Overbeek, zaterdag 4 november 2023, Het Arsenaal (podium2). Toegang gratis.
Doesburg Jazz, Sofie Denise & Tim Kerssies, zondag 5 november 2023, Brasserie de Poort. Toegang gratis.

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten