Authentieke elektrische blues bij Het Gildecafé

Paul Griede

In Het Gildecafé in Doesburg kunnen bezoekers niet alleen terecht voor een goede kop koffie, een borrel of een gezellige avond uit. Tijdens Doesburg Jazz in november is het podium van het sfeervolle café aan het bekende Gildehofje de ‘place to be’ voor de liefhebbers van swingende elektrische blues. Op zaterdagmiddag 5 november verzorgt de band Steel Going Strong onder leiding van Paul Griede een sfeervol en authentiek bluesconcert.

Sfeervol en authentiek bluesconcert

Griede speelde als beroepsgitarist in een groot aantal bands, begeleidde artiesten als Monti Amundson en Boyd Small en stond in het voorprogramma van grootheden als BB King en Johnny Winter. In 2021 bracht hij zijn CD The Rumour uit. Hij heeft een eigen gitaarlespraktijk, is muziekdocent op het Candea College en verbonden aan het Musiater in Zevenaar. Hij treedt op in verschillende bezettingen maar speelt in Het Gildecafé met zijn bluesband Steel Going Strong.

Griede heeft een grote voorliefde voor jazz en blues, en past daarmee met zijn band goed in het motto van Doesburg Jazz: ‘jazz en geïmproviseerde muziek.’ Wie zijn of haar bloed sneller voelt kloppen bij schitterende ‘lazy Sunday blues’ mag dit gratis concert eigenlijk niet missen.

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten