Doesburg Jazz 2018: jazz van de kroeg tot in de kerk

In het weekeinde van zaterdag 10 en zondag 11 november kunnen liefhebbers van jazz en geimproviseerde muziek hun hart ophalen tijdens 25 gratis concerten op de podia van Ubbink Doesburg Jazz. Een extra en absoluut unieke toevoeging aan het programma wordt gevormd door de jazzy performance van Brassband Gelderland en stadsorganist Wilbert Berendsen. Op zondagmiddag geven zij om 15.00 uur in de Martinikerk een concert waarbij onder andere delen van de Drei Jazz-Präeludien van Johannes Michel worden uitgevoerd.

Doesburg Jazz

Dankzij de ondersteuning van onder meer hoofdsponsor Ubbink en 8 Doesburgse podia biedt Doesburg Jazz in 2018 een programma van muzikanten en bands die een breed scala aan jazz- en aanverwante muziekstijlen spelen. De organisatie borduurt voort op het fundament dat is gelegd door cornettist en jazzlegende Robert Duis.

Formaties als Bernard Brogue, What about Berb, Guido Scope, Jeru’s Bakery, Brand New Bag, Triophone en heel veel andere zoeken de grenzen op tussen soul, swing, jazz en blues. Doesburg Jazz biedt in het tweede weekeinde van november twee dagen lang muziek in uiteenlopende stijlen, genres en tradities, met voor iedereen die wil luisteren iets moois.

Jazz in de kerk

Ook voor de die-hard jazz-liefhebber een niet te missen muzikale ervaring

Dat moois is op zondagmiddag om 15.00 uur ook te horen in de Doesburgse Martinikerk. Daar spelen Brassband Gelderland en stadsorganist Wilbert Berendsen een aangepast programma in het kader van de concertserie HRFSTWND. In een concert waarin brassband en orgel een unieke samenwerking aangaan onstaat ook voor de die-hard jazz-liefhebber een niet te missen muzikale ervaring.

Drei Jazz-Präeludien van Johannes Michel

In de kerk klinkt naast werk van Bach en Bosveld bijvoorbeeld ook de finale uit de Orgelsymfony van Saint Saens en sluiten orgel en brassband aan bij Doesburg Jazz met composities van Neal Hefti en Pat Metheny. Wilbert Berendsen neemt op het orgel delen uit de Drei Jazz-Präeludien van Johannes Michel voor zijn rekening.

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten