Doesburg Jazz 2019: Hammond in de aanslag en funken maar!

Als op vrijdag 8 november om 21.00 in het Arsenaal in Doesburg uur de versterkers aan gaan voor een optreden van Brand New Bag begint in de Hanzestad de derde editie van Ubbink Doesburg Jazz, met 24 gratis concerten op acht podia.

Doesburg Jazz gaat in 2019 verder op de vorig jaar ingeslagen koers naar een steeds breder muzikaal aanbod met veel variatie en vernieuwing. In de breedte is gekozen voor meer verschillende muzikale stijlen op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. Het aantal podia en concerten is gelijk gebleven.

Nieuwe gezichten

Het programma bevat in 2019 veel nieuwe gezichten. Vermuyen’s Funk uit Nijmegen is er daar één van. De band speelt catchy funk en fusion, met explosieve saxsolo’s en swingende Hammond sounds. Het kenmerkende geluid van de Hammond komt ook terug bij een andere nieuwe band, Wild Organ & Drums uit Amsterdam. Hans de Wild en Peter Weissink op drums en orgel laten een te gekke crossover horen tussen jazz, funk en synthpop; Hammond in de aanslag en funken maar!

Erroll Garner als ontbijt

Het Jetse de Jong Trio eet naar eigen zeggen Erroll Garner als ontbijt, Jelly Roll Morton bij de lunch, en ’s avonds Oscar Peterson … met als dessert Monty Alexander. Met de coole koperklanken van Jeru’s Bakery en de groovy sound van Doesburg’s eigen Esther Pelgrom in het Trio Breezin’, en heel veel andere bands en muziekstijlen, is Ubbink Doesburg Jazz 2019 veelzijdiger dan ooit.

Ook nieuw is een verbeterde programmafolder met informatie over bands, locaties en tijden, een verwijzing naar twee informatiepunten en een kaart met looproutes.

Opening op vrijdag

Doesburg Jazz 2019 opent dit jaar voor het eerst al op vrijdagavond met de ‘hottest band in town´: Brand New Bag. In het Doesburgse Arsenaal doen 13 topmuzikanten- en vocalisten op 8 november vanaf 21 00 uur die naam eer aan. Vanaf de opening tot zondagmiddag 10 november is het in Doesburg swingend genieten geblazen. Komt dat horen en zien!

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten