Doesburg Jazz 2019 in zinderende fast flow forward

De coole koperklanken van Jeru’s Bakery getuigen van de liefde voor de muziek van Gerry Mulligan en Chet Baker

De derde editie van Ubbink Doesburg Jazz gaat zinderen. Met 24 concerten op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 november bevindt het jongste jazzfestival van Nederland zich in een fast flow forward. Jazz, funk, swing, blues, bebop, latin, wereldmuziek en nog veel meer zijn op 8 podia ook dit jaar gratis toegankelijk.

Eigenzinnige interpretaties en swingende nieuwlichterij

Doesburg Jazz heeft in 2019 evenveel podia, evenveel concerten en een ongeveer vergelijkbare organisatie als de vorige jaargang. Daar is bewust voor gekozen. Nadat Herman Geereking eind 2018 liet weten te stoppen als bestuurslid koos de organisatie voor bestuurlijke consolidatie. Doesburg is een kleine stad; eerst maar eens zien of het succes kan worden voortgezet. Aan de zijlijn lopen zich inmiddels al wel een aantal personen warm; de eerste contouren voor 2020 beginnen zich al af te tekenen.

Variatie en vernieuwing

Op muzikaal gebied is er in 2019 geen enkele sprake van consolidatie. De ingeslagen koers naar een breed muzikaal aanbod op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek biedt ook dit jaar veel variatie en vernieuwing. De Bernard Brogue Band doet met zijn mysterieuze folky jazzgeluid op momenten denken aan Nick Drake. De authentieke driestemmige jazz van Trio Sweet Silver past perfect in een jaar waarin we 75 jaar bevrijding vieren.

Catchy funk, fusion, explosieve saxsolo’s, swingende Hammond sounds

Vermuyen’s Funk uit Nijmegen is een nieuw gezicht in Doesburg, met catchy funk en fusion, explosieve saxsolo’s en swingende Hammond sounds. De coole koperklanken van Jeru’s Bakery getuigen van de liefde voor de muziek van Gerry Mulligan en Chet Baker. Ook het Trio Breezin’ van Doesburg’s eigen Esther Pelgrom is nieuw op het festival. Breezin’ is de verpersoonlijking van hoe een groovy live band kan klinken.

Swingende nieuwlichterij

De liefhebber van eigentijdse jazz, eigenzinnige interpretaties en swingende nieuwlichterij kan in november eigenlijk niet heen om twee optredens met Jetse de Jong, dat met zijn eigen fameuze Jetse de Jong Trio, en als invaller bij Hein de Jong’s Triophone.

Opening op vrijdag

Doesburg Jazz 2019 opent dit jaar al op vrijdagavond met Brand New Bag; in het Arsenaal. 13 Topmuzikanten en vocalisten laten op 8 november vanaf 21 00 uur horen waarom zij bekend staan als de ‘hottest band in town.’ Tussen die opening en het einde van zondagmiddag 10 november is het in Doesburg swingend genieten geblazen. Komt dat horen en zien!

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten