Doesburg Jazz 2022: jazz, blues, cool, urban, rap en swing

Antoine’s flows zijn old school, maar zijn warme arrangementen getuigen van een frisse blik.

Ubbink Doesburg Jazz staat voor de deur. De bands zijn gecontracteerd, de podia zijn er klaar voor. Editie 2022 biedt in drie dagen 23 gratis concerten op 9 podia, met de schitterende jazzfilm Round Midnight als extra. Jazz en geïmproviseerde muziek in een groot aantal muzikale stijlen, tegen de backdrop van een van de mooiste steden van Nederland.

Poëtische teksten en jazzy urban van Jeroen Antoine

De bands en artiesten van Ubbink Doesburg Jazz 2022 maken muziek in genres die uiteenlopen van de klassieke jazz van de Blue River Jazz Band, via de onverwoestbare swing van Dr. Swingplanck en de authentieke elektrische blues van Steel Going Strong tot de coole klanken van Jazzy Four. En dat is nog maar een deel van het programma! Oude bekenden als het Sweet Silver Combo behoren in de Duitse jazzclubs al jaren tot ‘die Jazzgrößen’; zangeres Astrid Volckerick zorgt met gitarist Frans van Keep voor swingende latin en bossa.

Aftrap op vrijdagavond

Bij Podium Doesburg verzorgt Dr. Swingplanck op vrijdagavond de aftrap. Dit legendarische Amsterdamse gezelschap zoekt de grenzen op van van jazz-, soul- en swingklassiekers van artiesten als Aretha Franklin, Otis Redding of Amy Winehouse.

Urban en rap

De jonge garde wordt vertegenwoordigd door de nieuwe band van Frederieke Aaij, The Star People, de poëtische teksten en jazzy urban van Jeroen Antoine, de speelse punchlines en harde lines van rapper Tyr-One of, vers van conservatorium ArtEZ, Lukas Mohl, Dirk Overbeek en Caroline Rutten.

Rob Duis

Trompettist en bandleider Robert Duis stond aan de wieg van Doesburg Jazz.

De vijfde editie van Doesburg Jazz borduurt voort op het fundament dat in 2017 werd gelegd door cornettist en jazzlegende Robert Duis. Duis bracht met een serie jazzcafés in de foyer van Podium Doesburg de jazz naar Doesburg. Vanaf 2018 kreeg hij hulp van de huidige organisatoren.

Helemaal gratis

Doesburg Jazz biedt in november drie dagen lang jazz en geïmproviseerde muziek met voor iedereen die wil luisteren iets moois. En: Ubbink Doesburg Jazz is helemaal gratis! Kijk voor het volledige programma, bands, tijden en podia op doesburgjazz.nl, of gebruik de scancode.

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten