Doesburg Jazz 2023: jazz en geïmproviseerde muziek op 13 podia

Bella Luna

De organisatie van Ubbink Doesburg Jazz draait op volle toeren. De bands zijn gecontracteerd en de Doesburgse podia zijn er klaar voor. Editie 2023 biedt op zaterdag 4 en zondag 5 november een recordaantal van 29 gratis jazzconcerten op een recordaantal van 13 podia. Jazz en geïmproviseerde muziek in een groot aantal muzikale stijlen, tegen de backdrop van een van de mooiste steden van Nederland.

Internationale deelnemers

Er is in 2023 geen grand opening op de vrijdagavond, maar wel opnieuw een fors aandeel van internationale deelnemers. Deze wordt vertegenwoordigd door onder andere Bella Luna, de soul zangeres met Filipijnse roots, het Ierse duo Actor Actor en Brian Ó Broin en de Schotse singer-songwriter Michael McGovern. Nederland levert een fors deel van de jonge garde met onder meer de band van Jonathan Nobel, het duo Dirk Overbeek en Caroline Rutten en het Fee Aaij Qwartet. We zien in 2023 ook oude bekenden terug als Fingerprintzz, de Monique Kersten Band, Bossa Bela en Trio Vree.

Zesde editie

De zesde editie van Doesburg Jazz borduurt voort op het fundament dat in 2017 werd gelegd door cornettist en jazzlegende Robert Duis. Duis is degene die met een serie jazzcafés in de foyer van Podium Doesburg de jazz naar Doesburg bracht. Vanaf editie twee in 2018 kreeg hij hulp van de huidige organisatoren. Met de ondersteuning van hoofdsponsor Ubbink hebben die ook dit jaar muzikanten en bands vastgelegd die een breed scala aan jazz- en aanverwante muziekstijlen spelen.

De orkesten en artiesten van Ubbink Doesburg Jazz 2023 bestrijken muziekgenres die uiteenlopen van de klassieke, oude jazz van bands als de Blue River Jazz Band via de jazz fusion van Vermuyen and Friends en de authentieke elektrische blues van Steel Going Strong tot de feestelijke swing van Brand new Bag en de coole klanken van Jazzy Four. En dat is nog maar een deel van het programma!

Helemaal gratis

Doesburg Jazz biedt in november twee dagen lang jazz en geïmproviseerde muziek in veel stijlen, genres en tradities. Met voor iedereen die wil luisteren iets moois. En: Ubbink Doesburg Jazz is helemaal gratis! Zoals elk jaar is het niet uitgesloten dat er op het laatste moment wijzigingen of verrassingen in het programma zijn.

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten