Doesburg Jazz publiceert evaluatie van editie 2021

Mart Muller Quartet
Mart Muller Quartet

In de aanloop naar editie 2022, die gepland staat op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 november heeft het bestuur van Doesburg Jazz zijn evaluatie met resultaten over 2021 gepubliceerd.

Op 7 mei 2020 verstuurde Doesburg Jazz zijn eerste en enige persbericht van dat jaar, waarin de editie van2020 werd geannuleerd. De organisatie van een driedaags festival met naar verwachting duizenden bezoekers kon vanwege corona niet doorgaan.

Window of opportunity

Een tijdlang zag het er naar uit dat ook 2021 zou uitvallen, maar omdat er een ‘window of opportunity’ kwam van enkele maanden kon het festival, mede dankzij sponsoren, gemeente, zaaleigenaren, bands en artiesten, toch doorgaan.

Coronaprotocol

Omdat bands spontaan aanboden gratis te spelen kon de door corona getroffen Doesburgse horeca worden ontzien. Hoofdsponsor Ubbink en Kab accountants en belastingadviseurs zegden financiële steun toe en met de gemeente Doesburg werd een soepel werkend coronaprotocol uitgerold.

Verjonging en verbreding

De organisatie schrijft in zijn evaluatie hoe een meerjarenbeleid dat mikt op verjonging en verbreding in 2021 resulteerde in de samenwerking met de ArtEZ conservatoria in Arnhem en Zwolle, deelname van talentvolle jonge musici en meer diversiteit in muziekstijlen.

Kijk hier om de evaluatie te raadplegen.

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten