Doesburg Jazz steekt horeca hart onder de riem

Doesburg Jazz is gestart met de voorbereidingen voor de vierde editie van het festival, dat plaatsvindt in het tweede weekeinde van november. Om de door corona getroffen Doesburgse horeca te ontzien wordt uitdrukkelijk gekeken naar mogelijkheden om de kosten voor de deelnemende podia te drukken. De eerste bands die gratis willen optreden hebben zich inmiddels al gemeld.

Onder normale omstandigheden worden de kosten die de organisatie van het driedaagse festival maakt deels verhaald op de Doesburgse podia. Wat overblijft wordt betaald met sponsorbijdragen. Doesburg Jazz realiseert zich dat horeca-ondernemingen, mocht een jazzfestival in november al mogelijk zijn, in 2021 niet zitten te wachten op extra uitgaven. Tegelijkertijd kan een drukbezocht jazzweekeinde de Doesburgse horeca helpen vanwege de extra omzet, zo is het idee. De organisatie kijkt daarom naar aanvullende mogelijkheden.

Goede samenwerking

Edward den Doop is een van de programmeurs van Doesburg Jazz: ‘De goede samenwerking met de Doesburgse horeca is de basis van ons festival. We gaan proberen of we hen in november een hart onder de riem kunnen steken.’ De komende periode gaat Doesburg Jazz in gesprek met sponsoren, de gemeente Doesburg en bands om te kijken wat er mogelijk is.

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten