Een mengsel van hoop, wanhoop en verlangen

Singer-songwriter Rory McDonnell, artiestennaam Actor Actor, bracht in 2016 zijn debuut – EP Twisted Wrecks uit. ‘Mijn muziek,’ aldus McDonnell toen, ‘is de soundtrack van een leven met liefde, verlies en verlangen.’ De Ierse zanger trad in 2017 al eens op bij Podium Doesburg. De zanger is afkomstig uit het Zuid-Ierse Cork, de grootste stad in ‘The Rebel County.’ Zijn muziek is geen folk in de traditionele, Keltische zin van het woord, geen jigs and reels of Sally Gardens.

De opbouw en melodieën van zijn werk passen veel meer bij wat Amerikanen folk noemen, met namen als Dylan, Jim Croce, Emmylou Harris. Actor Actor schrijft langzaam en methodisch. Geen enkel nummer is compleet totdat het is doordrenkt met een mengsel van hoop, wanhoop en verlangen.

De muzikale ziel van Ierland

Wie de muziek van Actor Actor goed beluisterd hoort de muzikale ziel van Ierland, en een vorm van echtheid en tederheid die kenmerkend is voor de muziek van het groene eiland. Liefhebbers van het genre mogen dit buitenkansje eigenlijk niet missen. Sinds enkele jaren wordt McDonnell vergezeld door Brian Ó Broin, een veelgevraagde traditional Ierse gitarist, zanger en songwriter.

Doesburg Jazz, zaterdag 4 november 2023, 14.30 uur, Brasserie De Poort. Toegang gratis.

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten