Een nieuw, mysterieus en spannend muzikaal spoor

Er is bijna geen groter contrast denkbaar dan dat tussen de twee bands die tijdens Doesburg Jazz 2023 te gast zijn bij Podium Doesburg. De Blue River Jazz Band en het Fee Aaij Qwartet markeren elk een tamelijk specifieke hoek van het jazzspectrum. Waar de BRJB jazz-klassiekers in een hedendaags en modern, maar voor de meeste toehoorders herkenbaar jasje giet, zet pianist Fee Aaij haar publiek op een nieuw, mysterieus en spannend muzikaal spoor.

De Blue River Jazz Band staat onder leiding van Robert Duis, de man die ‘de jazz naar Doesburg heeft gebracht.’ Er is helemaal niets ouderwets aan de klassieke jazz van de band, net zo min als er iets ouderwets is aan klassieke muziek. Alle soorten en stijlen muziek ontwikkelen zich per slot van rekening, en de Blue River Jazzband is daarvan bij uitstek een voorbeeld. De BRJB heeft het afgelopen jaar een behoorlijke transformatie ondergaan, vooral in de blazerssectie. De sax-sectie is vrijwel helemaal nieuw en er is een nieuwe trompettist en trombonist.

Jokerjazz

Pianist en kunstenaar Fee Aaij brengt met haar Qwartet een exclusieve try-out van het debuutalbum ‘I am The Joker’ dat in april 2024 uitkomt. Dit conceptuele album combineert modale jazz en artrock tot het totaal nieuwe genre ‘jokerjazz’. In Aaijs muzikale ideeënwereld lopen grootheden als Bach, Radiohead, Monk, McCoy Tyner en David Bowie elkaar tegen het lijf; in de nacht verdwaald in een middeleeuws kasteel. Aan een lange tafel vertellen ze elkaar fabels, maar er klopt iets niet … van een afstand lacht de Joker stilletjes … Het is tijd!

Wie wil weten hoe dit verhaal muzikaal afloopt, moet zondagmiddag 5 november vrij houden.

Doesburg Jazz, zondag 5 november 2023, Podium Doesburg. Toegang gratis.
Blue River Jazz Band | 12.00 uur
Fee Aaij Qwartet | 14.30 uur

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten