Een weekend lang jazz en blues uit de Martinitoren

Wie door de oude binnenstad van Doesburg dwaalt heeft het vaak niet eens in de gaten, maar soms dringt het ineens tot je door: daar is het carillon! Van hoog boven in de toren galmt het door de straten en steegjes. Soms live, dan is stadsbeiaardier Frans Haagen actief. Soms ook ‘op de automaat’, dan speelt het carillon voorgeprogrammeerde kwartiermelodieën op elk kwartier, half uur of uur. In het weekeinde van Doesburg Jazz zorgt Stichting Doesburgs Carillon dit jaar voor jazz en blues vanuit de Martinitoren.

25 jaar Stichting Doesburgs Carillon

Daarvoor is een goede reden. Stichting Doesburgs Carillon bestaat in 2023 vijfentwintig jaar! Dat wordt niet alleen gevierd met deze swingende samenwerking. In het jazzweekeinde wordt ook een schaalmodel van de toren onthuld, dat is gemaakt door de Doesburgse kunstenaar André Bikker. De stichting hoopt dat het model bezoekers extra attendeert op het carillon. Na het weekeinde blijft het model te bewonderen in de torenhal.

Doesburg Jazz is blij met de muzikale samenwerking. De evenementdichtheid in de Hanzestad is groot. Er gaat geen week voorbij of er is in de stad wel iets speciaals te doen. Dat vraagt om samenwerking en coördinatie tussen verenigingen, clubs en stichtingen. De samenwerking tussen Doesburg Jazz en Stichting Doesburgs Carillon dateert van enkele jaren geleden; al in 2021 klonk tijdens het jazzfestival de carillonbewerking van Autumn Leaves uit de toren.

Het carillon pakt uit!

Dit jaar pakt de carillonstichting wel heel fors uit. Op zondag 5 november speelt Frans Haagen tussen 15.00 en 16.00 uur live bekende jazzclassics als All of me, Lullaby of Birdland en Satin doll. Ook de automatische kwartiermelodieën staan in het teken van de jazz. Afwisselend op de kwartieren voor en na het uur en op elk heel en half uur horen we Georgia, ‘in ieder geval iets van Gershwin’, Brubecks Take Five, Ain’t Misbehavin’, Pallissander Rag, Jazzy Little Brown en Fascinating.

Zondag 5 november, 15.00 uur. Live carillonjazz. Toegang gratis.

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten