Er wordt geïmproviseerd en het swingt als een tierelier

Florieke de Geus zingt met het Gerlo Hesselink Quartet
Florieke de Geus zingt met het Gerlo Hesselink Quartet

Editie 2022 van Ubbink Doesburg Jazz biedt in drie dagen 23 gratis concerten op 9 podia, met de jazzfilm Round Midnight als extra. Het gratis festival start op vrijdag 4 november om 21.00 uur bij Podium Doesburg met een concert van de legendarische Amsterdamse swingmachine (van de bovenste) Dr. Swingplanck. In 2022 zijn ook urban, rap en hiphop en vrije, experimentele jazz onderdeel van het programma.

Doesburg Jazz staat niet stil. In 2022 grossiert het festival in muziekstijlen. In drie dagen tijd wordt geschakeld van de klassieke jazz van de Blue River Jazz Band naar de modale improvisaties van The Starpeople. De coole klanken van Jazzy Four worden afgewisseld met de hiphop-flows van Jeroen Antoine. De blues van Steel Going Strong klinken in Doesburg naast de novelty style van het Sweet Silver Combo.

Als een tierelier

Het driedaagse programma omvat swing, bossa en latin, blues, dixie, classic, free jazz, rap en urban … te veel om op te noemen. Doesburg Jazz geeft in 2022 ruimte aan zo veel mogelijk richtingen in de jazzmuziek met als motto: jazz kent veel stijlen, die allemaal één ding gemeenschappelijk hebben: er wordt veel geïmproviseerd en het swingt als een tierelier.

Doesburg Jazz is gratis toegankelijk.

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten