Actor Actor en Brian Ó Broin

Actor Actor is het soloproject van de Ierse singer - songwriter Rory McDonnell. 'Ouderwetse muziek, met een nadruk op poëtische teksten over vervreemding en ongeluk. McDonell groeide op met Ierse folk en traditionele muziek. Hij begon al op jonge leeftijd zijn eigen muziek te schrijven als een manier om zijn diepe bezorgdheid uit te drukken over 'la condition humaine' en de wereld om hem heen.

Een mengsel van hoop, wanhoop en verlangen

Op zijn zestiende bracht hij als Actor Actor een cd uit met vroege demo's. Tien jaar later, in 2016, kwam daar de EP Twisted Wrecks bij, een paar maanden nadat het titelnummer Best Song won bij de Clancy Brothers Song Competition. In 2018 volgde de EP The Man. Werk aan de EP Haunted werd onderbroken door de pandemie. Actor Actor schrijft langzaam en methodisch. Geen enkel nummer is compleet totdat het is doordrenkt is met een mengsel van hoop, wanhoop en verlangen.

Brian Ó Broin

Sinds enkele jaren wordt McDonell vergezeld door Brian Ó Broin, een veelgevraagde traditional Ierse gitarist, zanger en songwriter. Geïnspireerd door singer-songwriters uit de beginperiode van deze eeuw treedt het duo in de voetsporen van namen als Damien Rice, Glen Hansard en David Grey, op afstand beïnvloed door tijdloze troubadours als Paul Simon, Jim Croce en Harry Nillson.

Kenners van het genre zullen ongetwijfeld ook de echo's horen van Jackson C Frank, Townes Van Zandt of Bert Jansch. Al deze invloeden vormen een muzikaal tapijt van het unieke geluid van Actor Actor's fingerpicking, lyriek en melodieuze compositie.

Bezetting

Rory McDonnell: gitaar, zang
Brian Ó Broin: gitaar, zang

 

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten