AKT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - zaterdag 6 november 2021
15:30 - 17:30 uur

Locatie
Podium Doesburg

Genres

0


Het jazztrio van pianist Andreas Kretschmeier

Met een bezetting van piano, contrabas en drums werd een nieuw en bijzonder jazztrio geboren: AKT. De initiatiefnemer is de Arnhemse pianist en componist Andreas Kretschmeier. Het trio wisselt sterke composities en creatieve improvisaties af met soms humoristische fraseringen en is een genot om naar te luisteren.

Eigen composities

Met een grote diversiteit aan eigen composities is Andreas Kretschmeier samen met Norbert Leurs op contrabas en Pieter Bast op drums aan het werk gegaan om dit trio een nieuw en fris geluid te geven. Dat resulteert in jazz met markante thema’s en afwisselende improvisatie’s. De stijl ligt tussen bebop en modern, en verwijst naar grote voorbeelden als Bill Evans, Bud Powell en Benny Green.

Melodieuze thema’s en creatief spelplezier

De muziekstijl van AKT heeft twee belangrijke kenmerken, de sterke melodieuze thema’s en het creatieve spelplezier. De muziek is toegankelijk voor een breed publiek. Jazz van hoog niveau met een vrolijke toon en voldoende eigenzinnig voor jazzpuristen. Dat deze drie mannen elkaar hebben gevonden is te horen in een creatieve en bijzondere smeltkroes waar veel ruimte is voor improvisatie. Bassist Norbert Leurs en de melodische drummer Pieter Bast zorgen voor een perfecte ritmische balans.

 

Bezetting

Andreas Kretschmeier, piano
Norbert Leurs, bas
Pieter Bast, slagwerk