Brand New Bag

Het maar liefst 12 topmuzikanten en vocalisten tellende Brand New Bag draagt de titel ‘hottest band in town’ met verve. Het fantastisch op elkaar ingespeelde gezelschap speelde al menig zaal, discotheek of plein volkomen plat met hun herkenbare en superswingende stijl.

Soepel gitaarwerk, Hammond-achtige toetsenpartijen en onmisbare blazerssectie

Klassiekers van Aretha Franklin, Otis Redding en James Brown worden afgewisseld met eigentijdse nummers van Amy Winehouse of Joss Stone. Gegarandeerd een swingend feest, met een sporadische ballad, gebracht met veel gevoel en met respect voor het origineel.

Blazerssectie

Op een uitermate ritmische basis van drums en bas, aangevuld met soepel gitaarwerk en Hammond-achtige toetsenpartijen en de onmisbare blazerssectie, zijn het de weergaloze leadzangeres en zanger, bijgestaan door twee achtergrondzangeressen, die een feestje bouwen waar het maar moeilijk bij stil staan is. Of het moet zijn om puur te genieten…

De band speelt regelmatig met gastvocalisten (o.a. Spooky, van Spooky & Sue, en Louis Windzak, de 'Nederlandse Otis Redding', maar nodig hebben ze dat absoluut niet. Op eigen kracht reiken ze ook tot ongekende hoogtes en rusten niet voordat iedereen staat te swingen.

Bezetting:

Petra Minnen: lead vocals
Marc Kamphuis: lead vocals
Sandra van Dam: backing vocals
Yulan Schut: backing vocals
Marc van der Voort: baritonsax
Henk Plant: altsaxofoon
Ric Stokes: tenorsaxofoon
Victor Striekwold: trompet
Melvin Etty: gitaar
Kees van Gijtenbeek: drums
Ernst Gonggrijp: toetsen
Paul Doodkorte: basgitaar

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten