Caroline Rutten & Dirk Overbeek: ‘C’est ma vie’

In het programma ‘C’est ma vie’ brengt zangeres Caroline Rutten samen met accordeonist Dirk Overbeek de mooiste Franse klassiekers op geheel eigen wijze tot leven. Laat je meevoeren op een muzikale reis waarin chansons van onder andere Aznavour, Brel en Piaf ten gehore worden gebracht. Daarnaast komen enkele pareltjes van het Nederlandse lied en vertalingen hiervan naar het Frans voorbij. Rutte  vertelt aan de hand van de muziek over de betekenis die deze chansons hebben in haar leven.

Een brug tussen Frans en Nederlands

In november brengt Caroline Rutten haar debuut EP ‘C’est ma vie’ uit, waarin ze een brug slaat tussen het Franse chanson en het Nederlandse luisterlied. In aanloop daarvan worden de komende tijd enkele singles gereleased. Die zijn te beluisteren op Spotify. Houd haar website en socials dus goed in de gaten!

In 2019 won Caroline Rutten de 35e editie van het Concours de la Chanson Alliance Française. Sindsdien vertolkt ze samen met haar band het chanson door heel Nederland en België. Daarnaast heeft ze afgelopen jaar onder andere getourd met The Legends en opgetreden met Willeke Alberti.

Accordeonist Dirk Overbeek laat in alles wat hij doet veelzijdigheid zien van zichzelf en zijn instrument. Zo speelt hij onder andere Nederlandstalige poëtische pop, Franse chansons, Braziliaanse muziek en eigen composities in wisselende en niet alledaagse bezettingen. Overbeek studeerde in juni 2021 af aan het ArtEZ Jazz & pop conservatorium in Arnhem en is niet in een hokje te plaatsen. Hoe graag hij dat misschien voor de duidelijkheid wel zou willen, juist buiten de lijntjes komt hij het beste tot zijn recht.

Bezetting

Caroline Rutten, zang
Dirk Overbeek, accordeon

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten