Caroline Rutten & Dirk Overbeek

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - zondag 6 november 2022
15:00 - 17:00 uur

Locatie
Jazzpodium Koepoort

Genres

0


In dit concert speelt Dirk Overbeek eerst een solo accordeon-set met sferische eigen composities, traditionele Braziliaanse stukken en arrangementen van stukken van onder andere Pat Metheny. Na een korte pauze brengt hij samen met zangeres  Caroline Rutten een programma met Franse chansons van alle tijden. In die tweede set zitten behalve klassiekers van Brel, Aznavour en Piaff ook hedendaags repertoire van bijvoorbeeld Zaz.

Zangeres Caroline Rutten (1997) ontwikkelde op het Conservatorium in Arnhem haar liefde voor verschillende muziekstijlen. In maart 2019 won ze de eerste prijs op het 35e Concours de la Chanson Alliance Française, in Theater Diligentia in Den Haag. Samen met haar eigen band speelt ze zowel klassieke als eigentijdse chansons. Daarnaast treedt Rutten regelmatig door het hele land op met haar akoestische coverband ‘Amy Acoustic’.

Buiten de lijntjes

Accordeonist Dirk Overbeek (1998) laat in alles wat hij doet veelzijdigheid zien van zichzelf en zijn instrument. Zo speelt hij onder andere Nederlandstalige poëtische pop, Franse chansons, Braziliaanse muziek en eigen composities in wisselende en niet alledaagse bezettingen. Overbeek studeerde in juni 2021 af aan het ArtEZ Jazz & pop conservatorium in Arnhem. In een hokje valt Dirk niet te plaatsen. Hoe graag hij dat misschien voor de duidelijkheid wel zou willen, juist buiten de lijntjes komt hij het beste tot zijn recht.

Bezetting

Caroline Rutten, zang
Dirk Overbeek, accordeon