Dr Swingplanck (OPENING)

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - vrijdag 4 november 2022
21:00 - 23:00 uur

Locatie
Podium Doesburg

Genres

0


Doesburg Jazz maakt er een gewoonte van het festival swingend te openen. De jazz kent vele stijlen die twee dingen gemeenschappelijk hebben: er wordt veel geïmproviseerd en het swingt als een tierelier. Dat geldt zeker voor de legendarische formatie Dr. Swingplanck, die bij Podium Doesburg de aftrap verricht van Ubbink Doesburg Jazz 2022.

Er mag gedanst worden

Dr. Swingplanck is een van die bands waarvan je je soms afvraagt: bestaan die nog? Waar kan ik ze zien (en horen)? Het antwoord op die vragen is: ja, en ja, in Doesburg, tijdens Doesburg Jazz. Het swingende gezelschap kent een lange geschiedenis. Als van oorsprong Amsterdamse funkband maakte ‘van de bovenste‘ Swingplanck ooit furore in het fameuze etablissement De Heeren van Aemstel. De musici die toen in de band speelden studeerden af en werden wetenschapper, vandaar de naam Dr. Swingplanck.

De specialiteit van de band was in die jaren om van elk optreden een dol feest te maken, en die intentie is na al die jaren niet veranderd. Met zijn funky jazz-geluid leunt Swingplanck op acts als Earth, Wind & Fire, Cha Ka Chan en Stevie Wonder. De setlist omvat dan ook een lange lijst aan bekende nummers als Cantaloop, Superstitious, Play that funky music, Carwash en Voulez Vous Coucher. Dr. Swingplanck anno 2022 laat in november de soul-funk en de oude dance classics herleven. Daarbij kan en mag, en moet dus eigenlijk, ook gedanst worden …

Bezetting

Thea van Duren – Vocals
Joris Heus – Alto sax
Arnoud Vellekoop – Tenor sax
Pieter Gerrit Binkhorst – Trombone
Martijn Heus – Trumpet (niet op de foto)
Robert Duis – Cornet
Pieter van den Hurk – Piano
Harm van Hassel – Guitar
Marcel Kwa – Bass guitar
Philip ten Bosch – Drums