Limehouse Jazz Band

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - zaterdag 9 november 2019
14:30 - 16:30 uur

Locatie
Het Gilde Café

Genres

0


De Limehouse-Jazzband werd opgericht in 1965 en viert binnenkort haar gouden jubileum. De band is afkomstig uit Haarlem en heeft een grote reputatie als een traditionele band die akoestisch gearrangeerde muziek speelt en zich specialiseert in muziek uit het New Orleans van de jaren 1920-1932, de Roaring Twenties.

Reed-sectie doet de jaren twintig en dertig herleven

Hoogtepunten waren in 1972 het Bredase Jazzfestival, North Sea Jazz en het Ascona International New Orleans Jazz Festival in 2005. Deze optredens zorgden voor een belangrijke impuls aan alle aspecten van het orkest: nieuwe muzikanten en intelligente arrangementen. De specifieke Limehouse-Jazzband klankkleur, voornamelijk ondersteund door de reed-sectie, doet de klanken uit de jaren twintig en dertig herleven.

De jubileum-cd Drop me off in Harlem werd goed ontvangen en leidde tot vele uitnodigingen voor prestigieuze jazzfestivals. De nieuwe CD Club Conversation, met vijf speciale arrangementen van arrangeur Peter Stove is inmiddels uitverkocht. Voor de ‘Limers’ is spelen in gezellige jazzclubs en op jazzfestivals in binnen- en buitenland niet alleen optreden, maar vooral een echte kick.

Bezetting

Henri Giebels: altsax, klarinet, zang, arrangementen
Martin Pieters: altsax, sopraansax
Jan Vervoort: tenorsax, klarinet
Hans Esman: cornet
Fred Horn: cornet, arrangementen
Piet Glas: trombone
Rob Bakker: piano, zang
Will van Schaik: banjo
Stan Brinkhoff: drums, wasbord
Pieter Vos: tuba

(eventuele) Vervangers

Alhard Zwart / Rob Radoux / David Lukacs / Marten de Nes / Willem Hellbreker / Floortje Smehuijzen / Bert Brandsma / Robert Duis / Guido Cornet / Attila Korb / Selena Brandsma / Jan van der Woord / Louis Houet / Patrick Weeghmans / Stef Geurts / Ger Booiman

Arrangeurs

Peter Stöve / Mauro Porro / Attila Korb / Malo Mazurie / Bert Brandsma / Fred Horn / Henri Giebels