Marton Mengerink Trio

Het Marton Mengerink jazztrio houdt in zijn muziek de balans tussen verschillende smaken en stijlen. In een swingende voorstelling komen blues, bossa, standards en ballads voorbij, in harmonie met het solo gitaarspel van Mengerink.

De muzikale reis is een groot avontuur

Gitarist Marton Mengerink is geïnspireerd door Jan Akkerman. Op zijn 12e begon hij gitaar te spelen. Eerst was dat klassiek, waar hij nog altijd veel van houdt; later ontdekte hij de jazzmuziek en pakte hij de elektrische gitaar op. Zo ontdekte hij de muziek van grootheden als Wes Montgomery, John Coltrane of Grant Green. Voor Mengerink staat het plezier in het spelen voorop. In zijn eigen woorden: 'Het is een eindeloze ontdekking van zoveel mooie muziek ...'

Pim-Hein Kool is een muziekliefhebber met een voorkeur voor jazz. Kool begon ooit op klarinet bij de plaatselijke harmonie. Hij doorliep de muziekschool, maar besloot uiteindelijk toch niet naar het conservatorium te gaan. Kool speelde in zijn muzikale carrière van alles, van dixieland en Benny Goodman en van tot Mozart tot de boerenkapel. Met Ray Brown en Henk Haverhoek als voorbeelden stapte hij van de klarinet over op contrabas. Kool: 'Klaar ben je nooit op de bas; die reis is en blijft een groot avontuur.'

Ivo Vorhagen

Geïnspireerd door muziek van Weather Report en Joe Zawinul, Miles Davis maar ook Stevie Wonder, Gregory Porter, en ook Djavan en Joao Bosco, speel ik graag latin jazz, jazz en aanliggende stijlen. Op dit moment ook veel Cubaanse en Afrocubaanse muziek aan het luisteren wat zich vertaalt in een lichte en percussieve speelstijl. Naar mijn medemuzikanten luisteren en daarop inspelen vind ik belangrijk en volgens mij wordt dat door zowel de muzikanten om mij heen alsook door de luisteraar gewaardeerd!

Bezetting

Marton Mengerink: gitaar
Pim-Hein Kool: contrabas
Ivo Vorhagen: drums

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten