Monic Kersten Band

De Monic Kersten Band is een authentiek ambitieus jazzkwartet uit Nederland, gevormd rondom zangeres Monic Kersten. De vier muzikanten leerden elkaar kennen tijdens hun muziekstudie en swingen sindsdien samen en in verschillende ensembles. Als professionele jazzmuzikanten hebben zij met hun kwartet een ruimte gecreëerd waarin ze hun eigen muzikale energie de vrije loop laten.

Lyrische en speelse stijl

De charismatische jazz-zangeres Monic Kersten fascineert haar publiek met een lichte en heldere stem, soulvol en eigenwijs. De zang van Monic staat niet los van de band maar werkt juist samen met de ritmesectie in de vorm van vocale improvisaties. Het geluid van de dwarsfluit geeft nog een extra dimensie aan het geheel.

De muziek van het kwartet kenmerkt zich door een lyrische en tegelijkertijd speelse stijl, waarbij er steeds met een frisse blik gekeken wordt naar het traditionele jazz repertoire. Stralend gearrangeerde jazzstandards, pakkende ballads en ingenieuze originele composities: het is gewoon leuk om je over te geven aan de stroom van de Monic Kersten Band.

Bezetting

Monic Kersten, zang
Andreas Kretschmer, piano
Norbert Leurs, bas
Pieter Bast, slagwerk

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten