Sofie Denise & Tim Kerssies

Sofie Denise zingt een uitgebreid repertoire met bekende en minder bekende stukken, haar stijl is geïnspireerd door Billie Holiday en Chet Baker. Ze wordt begeleid door accordeonist Tim Kerssies, een expressieve, virtuoze improvisator. Laat je meevoeren door de lyrische muziek van deze twee talenten.

Balans tussen kwetsbaarheid en virtuositeit

Tim Kerssies staat voor een akoestisch en eerlijk geluid. Jazz met invloeden uit volksmuziek lopend van Nederland via de Middellandse zee tot aan Zuid-Amerika. De romantische sound van het accordeon met een begeleiding die balanceert tussen kwetsbaarheid en virtuositeit. In 2016 bracht Tim Kerssies zijn debuut album 'Cammello' uit. Sindsdien heeft hij niet stil gezeten. Hij verzorgt optredens in binnen en buitenland, en is samenwerkingen aangegaan met onder andere de legendarische jazz drummer John Engels.

Zangeres Sofie Denise is een frisse zangeres met een prachtige stem. Behalve door haar hele fijne interpretaties van jazz nummers is Denise ook bekend vanwege levensliederen als de klassieker ‘Aan de Amsterdamse grachten’. Dat lijkt een enorme sprong, maar veel van de liedjes die ze zingt reflecteren dezelfde periode en de jazz blijkt dan ineens niet zo ver af te liggen van het Nederlandstalige werk.

Bezetting

Sofie Denise: zang
Tim Kerssies: accordeon

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten