Steel Going Strong

Op zaterdagmiddag 6 november verzorgt de band Steel Going Strong onder leiding van Jean Paul Griede een sfeervol en authentiek bluesconcert.

Griede speelde als beroepsgitarist in een groot aantal bands, begeleidde artiesten als Monti Amundson en Boyd Small en stond in het voorprogramma van grootheden als BB King, Johnny Winter en Luther Allison. In 2021 bracht hij zijn CD The Rumour uit. Griede heeft een eigen gitaarlespraktijk, is muziekdocent op het Candea College en verbonden aan het Musiater in Zevenaar. Hij treedt op in verschillende bezettingen maar speelt in Het Gildecafé met zijn bluesband Steel Going Strong.

Energiek slidespel en ingetogen blues

Griede heeft een grote voorliefde voor jazz en blues, en past daarmee met zijn band goed in het motto van Doesburg Jazz: ‘jazz en geïmproviseerde muziek.’ Wie zijn of haar bloed sneller voelt kloppen bij schitterende ‘lazy Sunday blues’ mag dit gratis concert eigenlijk niet missen.

Bezetting

Jean Paul Griede - gitaar, zang

Later meer informatie

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten