Toon Oomen Band

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - zondag 7 november 2021
14:00 - 16:00 uur

Locatie
Podium Doesburg

Genres

0


Toon Oomen speelt het liefst op akoestische instrumenten en is op zijn best als hij improviseert. Oomen studeerde af als drummer aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij reisde daarna naar West-Afrika en New Orleans om zich te verdiepen in West-Afrikaanse ritmes en de wortels van jazz en blues en bespeelt Afrikaanse percussie-instrumenten als djembé en sabar.

Op zijn best als hij improviseert

Bij thuiskomst richtte hij ‘Gumbo Night, celebrating the music of New Orleans’ op, een platform waar muzikanten, New Orleans-muziek en cultuur samen komen in een maandelijkse concertavond. Oomen speelde met Michelle David & The Gospel Sessions, Beans & Fatback, Het Pauperparadijs, De Broeders, Peter Faber en Theatergroep Stout.

North Sea Jazz

Vanachter het drumstel (bege)leidt hij zijn eigen formaties The Eminent Stars, Gumbo Circus en Jackamo (New Orleans piano duo) op podia als North Sea Jazz, Lowlands festival en Oerol. Oomen is verder actief in de improvisatiegroep ‘But What About’ en in het ‘Catching Cultures Orchestra’, een podium voor nieuwkomers en Nederlandse musici. Ook speelt hij met Jetse de Jong, de jonge pianowizard die eerder zelf optrad bij Podium Doesburg.

 

Bezetting

Later meer informatie

Later meer informatie