Renske Velthuis en Toon Oomen

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - zondag 7 november 2021
14:00 - 16:00 uur

Locatie
Podium Doesburg

Genres

0


Viool en drums; de kloof is niet te overbruggen, maar het is niet wat het lijkt. Velthuis en Oomen hebben elkaar in de Bluegrass gevonden … en ze laveren langs het ravijn van de Grand Canyon. Ze storten neer, dan, hoog in de blauwe lucht, cirkelen twee buizerds, onder hen stroomt de Mississippi. Verwacht muziek in en uit je Amerikaanse comfort zone. Sufi Meets The Blues. Dronkenmansliederen, een hoog power-gehalte en perfect geharmoniseerde vocalen met autotune.

Het is niet wat het lijkt

Renske Velthuis volgde de opleiding Master Musician 3.0 aan het Utrechts Conservatorium gevolgd. Hier leerde ze haar eigen muzikale ideeën te ontwikkelen door middel van improvisatie, compositie en het ontwerpen van voorstellingen waarin verschillende disciplines samenkomen. Met deze opleiding is er een wending ingezet. Velthuis speelt viool en verdiepte zich in allerlei folkmuziekstijlen, van muziek uit (zuid-)Oost-Europa, tot Zweedse dansstijlen en Bluegrass, maar ook klassiek en jazz standards. Ze speelde voor dansers en in folkbands en projecten en gaf cursussen en workshops in instrumentale en vocale volksmuziek

Oomen speelt het liefst op akoestische instrumenten en is op zijn best als hij improviseert. Oomen studeerde af als drummer aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij reisde daarna naar West-Afrika en New Orleans om zich te verdiepen in West-Afrikaanse ritmes en de wortels van jazz en blues. Oomen speelde op podia als North Sea Jazz, Lowlands festival en Oerol met Michelle David & The Gospel Sessions, Beans & Fatback, Het Pauperparadijs en brassband De Broeders.

Bezetting

Renske Velthuis, viool, gitaar, zang, percussie
Toon Oomen, drums, banjo, gitaar, zang, percussie, harmonica, kazoo

Later meer informatie