Trio Vree

Dit jazz trio uit Rotterdam en omstreken bestaat uit drie ingenieurs die een passie voor moderne jazz delen. Bandleider en pianist Daniël Vree laat zich inspireren door toonaangevende trio's als E.S.T., Brad Mehldau Trio en Medeski Martin & Wood wat resulteert in een modern geluid met lyrische thema's en avontuurlijke grooves.

In 2018 nam het trio zijn eerste plaat op in de O.A.P. studio. Dat album bestaat uit negen eigen composities met alleen een nummer in de naam, een overblijfsel uit een gezamenlijke nerdy studietijd in Delft.

Mellow grooves en improvisatie

Het allerleukste van een concert geven is voor Trio Vree om verfrissend ánders te zijn; geen singer-songwriter, popbandje of stampende feestband, maar een jazztrio dat improviseert, onderzoekt, reageert en inspireert. En dan niet van dat drukke, onnavolgbare gepiel van virtuozen die geen rekening houden met hun publiek, maar gewoon fijne jazz.

Modern, intiem, spannend, open. Piano, drums en bas. Mellow grooves en improvisatie: dát is Trio Vree.

Bezetting

Daniël Vree, piano
Hilbrand Wanders, drums
Wouter Rijkee, bas

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten