Triophone

Contrabassist Henk Haverhoek werd bekend door het begeleiden van Amerikaanse jazzmusici als Ben Webster, Dexter Gordon en Johnny Griffin. Haverhoek was ook de bassist van jazzpianiste Pia Beck. Henk was 30 jaar verbonden aan het conservatorium van Arnhem waar hij veel bassisten heeft opgeleid.

De Nederlandse vibrafonist, componist en pedagoog Hein de Jong groeide op in een muzikale omgeving en begon met het bespelen van de snaredrum in lokale brassbands. Ook de piano thuis bleef niet onaangeroerd en al snel verruilde hij zijn snaredrum voor een volledige drumstel om in pop- en rockbands te spelen. Tijdens zijn studie klassieke percussie aan het conservatorium van Arnhem volgde hij een masterclass bij jazzvibrafonist David Friedman. Vanaf dat moment wist hij dat de vibrafoon zijn belangrijkste instrument zou zijn.

Beste solist Pall Mall Swing Award

Na zijn afstuderen in Arnhem ging hij naar het conservatorium van Hilversum om jazzmuziek te studeren. In 1988 vertrok hij met een beurs naar New York om bij Dave Samuels te studeren. Hij volgde masterclasses in Amsterdam, Rotterdam en Wenen bij zowel Friedman als Samuels. In de jaren daarna trad De Jong op in talloze internationale concerten, radio, tv en opnamesessies. Opvallend was zijn optreden op de nationale televisie met Rush Hour in 1989 tijdens de Pall Mall Swing Award in het Concertgebouw van Amsterdam, waarin Hein de prijs voor beste solist ontving. De Jong schreef de boeken 'Playin' Vibraphone/Jazz Vibraphone’ en '20 etudes for Vibraphone.'

Bezetting

Henk Haverhoek, contrabas
Jan ter Maat, drums
Hein de Jong, vibrafoon

 

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten