Gasthuiskerk ziet de Krekkers graag terug

Ongeveer een half jaar voordat Ubbink Doesburg Jazz 2018 in november losbarst is de organisatie van het tweedaagse muziekfestival in volle gang. De website nadert zijn definitieve vorm, contacten met bands en orkesten worden gelegd of bevestigd, en met de 8 Doesburgse podia worden voorkeuren en tijden overlegd en afgestemd.

Enkele zaken staan nu al vast. Zo liet Gasthuiskerk Doesburg al weten in november graag de Diskie Krekkers terug te zien. In 2017 lieten de Krekkers een blijvende indruk achter bij een overvolle zaal liefhebbers. De kracht van de Krekkers is dat de muzikanten zichzelf blijven terwijl ze de toehoorder op het puntje van de stoel weten te houden met een bijzondere en geïmproviseerde stijl van oude jazzmuziek, met ernstig humoristische kantjes.

Een ander zekerheidje in november is een concert op Podium De Waag. Op zondag 11 november spelen daar The Underdogs met hun swingende repertoire bekende en onbekende bluesy nummers in een verrassend jasje. De band van leadzanger en drummer Jan Verkerk bestaat uit ervaren muzikanten die hun sporen in de geïmproviseerde muziek al ruimschoots hebben verdiend.

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten