International Jazz Day: grenzeloos verbonden door muziek

De derde Doesburgse editie van International Jazz Day laat letterlijk zien en horen dat jazz muziekstijlen en achtergronden doorbreekt. Trio Over Een Andere Boeg en het Blue Train Jazz Quartet vormen op zondag 30 april vanaf 14.00 uur de line up van een concert in drie sets. Podium Doesburg doet samen met Doesburg Jazz voor de derde keer mee aan dit het wereldwijde evenement dat als motto heeft: Jazz breaks down barriers.

Trio Over Een Andere Boeg treedt op in een ongebruikelijk samenstelling van drums, trompet en Turkse saz. Het trio neemt zijn publiek in de eerste set mee in een avontuurlijke reis van Arabische tot aan klassieke muziek en alles wat daar tussen zit. In de derde set ligt de nadruk op jazz-pop en klassieke jazz. Over Een Andere Boeg is een ‘grenzeloos trio verbonden door muziek.’

Het trio wordt in de tweede set afgelost door het Blue Train Jazz Quartet. Dit ad doc gezelschap laat een aantal stukken horen die voor de musici de eerste kennismaking vormden met jazzmuziek, zoals Straight No Chaiser, A Night in Tunisia of Worksong. De verbindende factor in de drie sets is drummer Jonathan Nobel, die het programma samen met Doesburg Jazz samenstelde.

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten