Blue

Ja, maar … dat is toch geen jazz!?

Je hoort het vaker. De muziek van die en die artiest, of in een zus en zo stijl is geen jazz, geen echte jazz tenminste. Waarom spelen sommige bands dan toch tijdens Doesburg Jazz? Zonder over te willen gaan tot muzikale haarkloverij is daar wel het een en ander over te zeggen.

Vanaf de tweede editie van Doesburg Jazz in 2018 gebruikt het festival de pay off ‘jazz en geïmproviseerde muziek’, en dat is niet voor niets. Doesburg Jazz geeft ruimte aan muziek ‘buiten de lijntjes’, biedt ruim baan aan jong talent en is niet bang voor experimenten. Dat zorgt ervoor dat het programma elk jaar verrassingen bevat. Sommige bands en artiesten klinken voor de ene toehoorder ook anders dan voor de andere. De Bernard Brogue band, die in 2018 optrad bij Podium Doesburg, wordt vaak geassocieerd met folk. Toen de bassist van de band los ging op zijn fretloze bas veranderde dat idee.

Blue: a tribite to Joni Mitchell

In Het Arsenaal speelt dit jaar Blue, a tribute to Joni Mitchell. Ook de muziek van Mitchell zal niet meteen door iedereen worden ingeschat als jazz of jazzy. Maar wie haar uitvoering van ‘The man I love’ heeft gehoord, met Herbie Hancock, Ira Coleman en Wayne Shorter, is meteen van die misvatting genezen. Het trio Blue, met zangeres Jozefien Klop, gitarist Oscar Reijers en basgitarist Solon Carpey bewijst die stelling op zondag 5 november in Doesburg.

Doesburg Jazz | Blue, zondag 5 november 2023, 14.30 uur, Het Arsenaal Doesburg | Toegang gratis.

Tip: Colin Steele Quartet; Jazz Interpretations of Joni Mitchell.

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten