Jazz breaks down barriers

Het Triton Kwintet is een van de jonge bands die afgelopen november optraden tijdens Doesburg Jazz.
Het Triton Kwintet is een van de jonge bands die afgelopen november optraden tijdens Doesburg Jazz.

Op 30 april organiseren Doesburg Jazz en Podium Doesburg in samenwerking met ArtEZ Jazz & Pop in Arnhem en Zwolle een concert tijdens de 11e internationale dag van de jazz.

Met deze International Jazz Day vestigt UNESCO de aandacht op de rol die jazzmuziek kan spelen om mensen te verenigen. Jazzpianist en UNESCO-ambassadeur Herbie Hancock is voorzitter van de non-profitorganisatie die de jaarlijkse jazzdag plant en promoot. Het motto is: Jazz breaks down barriers.

International Jazz Day op 30 april

In 2021 deden Doesburg Jazz en Podium Doesburg voor het eerst mee met het wereldwijde event, met een livestream met Jetse de Jong, Dirk Overbeek en Eric Vloeimans. Doesburg Jazz streeft ernaar uiteenlopende muziekstijlen en jonge bands en artiesten te programmeren. Ook Podium Doesburg biedt met zijn muziekcafe’s en open podia ruimte aan startende bands en musici. In samenwerking met de opleidingen van ArtEZ University of the Arts wordt nu gezocht naar talentvolle bands en musici voor een avondvullend jazzprogramma op 30 april.

Kijk op podiumdoesburg.nl voor meer informatie over de optredende artiesten.

Zaterdag 30 april | 20.00 uur, Podium Doesburg | Toegang € 4,50

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten