Jazzy Four (of five?) met een forse dosis funky feel

Jazzy Four is een band die je echt een keer live moet meemaken. In voorgaande jaren appelleerde de formatie aan de liefhebbers van smooth – of funky-jazz, maar dat is inmiddels wel een beetje erg weinig eer. Vooral sinds de vier heren (!) worden bijgestaan door zangeres Juliette Jubbes is het – nu vijftal – een ultiem swingende topattractie tijdens Doesburg Jazz, te bewonderen bij Tapperij Hendrick op zaterdag 4 november.

De ‘Four’ doorgewinterde muzikanten van de band bewegen zich muzikaal tussen het repertoire en de muzikale stijl van bands en artiesten als Fourplay, Mezzoforte, Chuck Loeb, Frank Gambale, George Benson, Larry Carlton en Lee Ritenour. Dat genre, als het al een genre is, steken de heren in een eigen en uniek jasje. Het resultaat laat zich raden: swingende grooves, waar je als toehoorder eerst alleen maar naar luistert, maar die je in no time de dansvloer op dirigeren.

Maar dat is niet alles!

Sinds enige tijd repeteert de band met zangeres Juliette Jubbes. Na optredens tijdens het stadsfeest in Doetinchem en in De Posthoorn in Epe blijkt die combi een doorslaand succes. Of, zoals drummer Tom Gruijters het omschrijft: ‘Met Juliette hebben we ons repertoire uitgebreid, iets meer richting pop, maar met een hele forse dosis funky jazz feel!’

Jazzy Four, zaterdag 4 november 2023. 15.00 uur, Tapperij Hendrick. Toegang gratis.

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten