Last minute wijzigingen in line-up Doesburg Jazz

Doesburg Jazz is ooit bedacht om in de herfst, als het evenementenseizoen op zijn eind loopt, extra reuring te brengen in de binnenstad van Doesburg. Dat is goed voor de stad, goed voor Doesburgse ondernemers en aantrekkelijk voor de liefhebbers van jazzmuziek. Om die reden luistert de organisatie goed naar de wensen van de deelnemende podia en worden beslissingen in overleg genomen.

Het is ook de reden dat na de corona-persconferentie van dinsdag 2 november toch nog wijzigingen worden aangebracht in het programma. Twee van de vierentwintig geplande concerten worden afgeblazen. Het gaat daarbij om de concerten van openingsact Dr. Swingplanck op vrijdagavond en van Brand New Bag op zondagmiddag, beide in Het Arsenaal 1309. Het is niet toevallig dat het hier gaat om twee grote bands met bezettingen van respectievelijk tien en twaalf musici, die doorgaans veel publiek trekken. Het management van Het Arsenaal wil tijdens Doesburg Jazz niet alleen bezoekers maar ook het eigen personeel beschermen en volgt daarom de richtlijnen uit Den Haag. De concerten op zaterdag, waar minder en zittend publiek wordt verwacht, gaan wel door.

Laatste band ingevuld

Door de aanpassingen bestaat de line-up van het festival dit jaar grotendeels uit kleinere bands in een kleinere en intieme omgeving. Doesburg Jazz heeft ook de laatste lege plek in het programma ingevuld. Die t.b.a. (To Be Announced ) in Loc17, een van de nieuwe speellocaties, is het Achterhoekse trio Green Valentine geworden. Alleen erg slecht weer of erg slecht coronanieuws staan nu een vierde editie van het festival nog in de weg.

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten