Legendarische band opent Doesburg Jazz 2022

Doesburg Jazz maakt er een gewoonte van het festival swingend te openen. De jazz kent vele stijlen die twee dingen gemeenschappelijk hebben: er wordt veel geïmproviseerd en het swingt als een tierelier.

Dat laatste geldt zeker voor de legendarische formatie Dr. Swingplanck, die op vrijdag 4 november om 21.00 uur bij Podium Doesburg de aftrap verricht van Ubbink Doesburg Jazz 2022.

Er kan en mag, en moet dus eigenlijk gedanst worden

Dr. Swingplanck is een van die bands waarvan je je soms afvraagt: bestaan die nog? Waar kan ik ze zien (en horen)? Het antwoord op die vragen is: ja, en ja, in Doesburg, tijdens Doesburg Jazz. Het swingende gezelschap kent een lange geschiedenis. Als van oorsprong Amsterdamse funkband maakte ‘van de bovenste‘ Swingplanck ooit furore in het fameuze etablissement De Heeren van Aemstel. De musici die toen in de band speelden studeerden af en werden wetenschapper, vandaar de naam Dr. Swingplanck.

Er mag gedanst worden

De specialiteit van de band was in die jaren om van elk optreden een dol feest te maken, en die intentie is na al die jaren niet veranderd. Met zijn funky jazz-geluid leunt Swingplanck op acts als Earth, Wind & Fire, Cha Ka Chan en Stevie Wonder. De setlist omvat dan ook een lange lijst aan bekende nummers als Cantaloop, Superstitious, Play that funky music, Carwash en Voulez Vous Coucher. Dr. Swingplanck anno 2022 laat in november de soul-funk en de oude dance classics herleven. Daarbij kan en mag, en moet dus eigenlijk, ook gedanst worden …

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten