Liefhebbers van bossanova en latin jazz zijn ‘in for a treat’

Het Trio So Nice opent op vrijdag 3 november om 20.30 uur de zesde editie van Doesburg Jazz. Geen grande ouverture met een dampende swingband zoals in eerdere jaren, maar swingende jazz ballads, Braziliaanse bossanova en af en toe een uitstapje naar het Franse chanson. Het duo Astrid Volckerick en Frans van Keep wordt in Het Arsenaal bijgestaan door niemand minder dan de Europese topbassist Michael Gustorff.

Zangeres Astrid Volckerick studeerde vocal jazz bij Deborah Carter in Amsterdam en werd gecoacht door Greetje Kaufeld en Josée Koning. Gitarist Frans van Keep treedt sinds zijn conservatorium-opleiding regelmatig op, geeft gitaarles en begeleidt vocalisten. Bassist Michael Gustorff behoorde jaren tot de top van Europese jazzviolisten, stapte tien jaar geleden over naar de basgitaar, en speelt met grote bigbands in binnen- en buitenland, in clubs en op jazzfestivals over de hele wereld.

Primeur in het Arsenaal

Volckerick leerde Gustorff kennen bij een jazzsessie; Van Keep had al eerder met hem opgetreden. De naam van het ad-hoc trio is niet toevallig gekozen: So Nice is een andere titel voor het nummer Summer samba van Marcos Valle dat uiteraard op het programma staat. Het optreden van het trio in Het Arsenaal is een primeur. De liefhebber van bossanova en latin jazz is op vrijdag 3 november ‘in for a treat’.

Vrijdag 3 november. 20.30 uur. Doesburg Jazz. Het Arsenaal. Toegang gratis.

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten