Mart Muller Quartet tweede headline in dubbelconcert Doesburg

De tweede band van het International Jazz Day dubbelconcert van Doesburg Jazz en Podium Doesburg op 30 april is het Mart Muller Quartet. De band bestaat uit talentvolle jazzmusici van de afdeling Jazz & Populaire Muziek van het Conservatorium van Amsterdam. Bandleider Mart Muller komt uit Nijmegen en won in 2016 met het jongeren-jazzorkest de PuBi’s van Guus Tangelder het Prinses Christina Concours.

Op het Stedelijk Gymnasium Nijmegen was Muller samen met zijn broer, de pianist en componist Chris Muller, de spil van het leerlingen-jazzorkest dat op het Orkestival in het Amsterdamse Concertgebouw een eervolle vermelding in de wacht sleepte.

Spannende belevenis

Het Mart Muller Quartet speelt muziek van Mullers idolen; vooral Charlie Parker en Lee Konitz zijn een inspiratiebron. Het kwartet speelt jazz-standards en eigen composities en refereert in de melodische improvisaties voortdurend aan het thema. De drive van de musici van dit kwartet is gebaseerd op het ‘Amerikaanse model’. Dat maakt van elk optreden een spannende belevenis.

Bezetting

Mart Muller - altsaxofoon
André Pequicho - gitaar
Anja Gottberg - bas
Teunis Loot - drums

Zaterdag 30 april 20.00 uur. International Jazz Day. Toegang € 4,50. Tickets via podiumdoesburg.nl.

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten