Nos no ta bai kas, nos ta keda un ratu mas

Met Doesburg Jazz 2022 voor de deur is de eerste band voor 2023 al weer vastgelegd. Latin band NosTres had eigenlijk dit jaar al willen meedoen, maar ziekte van een van de bandleden gooide roet in het eten.

NosTres speelt voornamelijk semi-akoestisch eigen werk met af en toe een cover van Buena vista social club, Bob Marley, Celia Cruz of Manu Chao. Omdat de percussie het volume van de muziek bepaalt ontstaat een ontspannen sfeer van zonnige oorden, en relaxte chiringuitos (strandtentjes).

Ongepolijste rauwe, en authentieke geluiden

De roots van NosTres liggen in de Cariben; de leden van de band zijn geboren en getogen op de Nederlandse Antillen en in Venezuela. De band maakt muziek die het midden houdt tussen feestmuziek en dansmuziek, de Pachanga.

Traditionele ritmes en ongebruikelijke gitaarstrums worden gemengd tot swingende Grooves waarbij je niet kan blijven stilstaan. De meerstemmige zang zorgt voor extra betovering. De ongepolijste, rauwe en authentieke geluiden van de instrumenten die NosTres gebruikt klinken steeds verfrissend en origineel.

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten