Rob Duis winnaar van Solo over Softly

Rob Duis

De Doesburgse kornettist en bandleider Rob Duis is winnaar geworden van Solo over Softly, een wedstrijd van Jazzworks Eindhoven. Duis werd tot winnaar uitgeroepen voor zijn geïmproviseerde solo op het nummer Softly As In A Morning Sunrise van Oscar Hammerstein en Sigmund Romberg. De opname, die Duis maakte op een iphone, is te beluisteren op Soundcloud.

Hammerstein

Tijdens de afgelopen Kerstdagen werd volop geïmproviseerd door de deelnemers aan de Eindhovense improvisatiewedstrijd. Rob Duis, de man achter de jazzcafés in Gasthuiskerk Doesburg en de initiatiefnemer van Doesburg Jazz, was een van die deelnemers. De Eindhovense jury was onder de indruk van Duis’ muzikale kunnen en selecteerde zijn inzending als de beste. Hammerstein en Romberg schreven Softly as in a Morning Sunrise in 1928 voor de operette The New Moon.

Artie Shaw

Toen jazzklarinettist en componist Artie Shaw het nummer in 1938 opnam werd het een instant hit. Ook saxofonist Sonny Rollins en zangeres Abbey Lincoln tekenden voor legendarische opnamen. ‘Softly’ is tot de dag van vandaag een populaire jazz standard. Rob Duis stond in februari met zijn funky jazzband Dr. Swingplanck geprogrammeerd in het muziekcafé van Gasthuiskerk Doesburg. Dat optreden is vanwege de lockdown geannuleerd. Er wordt gezocht naar een andere datum.

Kijk op de website van de Gasthuiskerk voor meer informatie en voor de laatste updates. Beluister de winnende inzending van Rob Duis hier: https://tinyurl.com/yxzt7ng7

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten