Ubbink Doesburg Jazz 2018: Van Amy tot Aretha

Met nog twee maanden te gaan heeft Ubbink Doesburg Jazz 2018 het programma zo goed als rond. Als op 10 en 11 november de spotlights aangaan op 8 Doesburgse podia kan de liefhebber van jazz en geimproviseerde muziek zijn hart ophalen tijdens 26 gratis te bezoeken concerten.

De organisatie van de tweede editie van Doesburg Jazz borduurt voort op het fundament dat in 2017 is gelegd door cornettist en jazzlegende Robert Duis. Met de ondersteuning van hoofdsponsor Ubbink is het gelukt om muzikanten en bands vast te leggen die een breed scala aan jazz- en aanverwante muziekstijlen spelen.

Latin Jazz

Een van die muzikanten is de misschien wel beste Braziliaanse percussionist in Nederland, Edson Gomes. Gomes is afkomstig uit de wijk Vila Isabel in Rio de Janeiro en verzorgt samen met gitarist en zanger Guido Scope twee swingende concerten onder de naam Guido Scope Latin Jazz. Van een geheel andere orde is Brand New Bag. Deze 12 vrouw/man-sterke formatie legt elke zaal plat met eigenwijze versies van jazz-, soul- en swingklassiekers van artiesten als Aretha Franklin, Otis Redding of Amy Winehouse.

Lokale bands

Oude bekenden als het Sweet Silver Combo en de Blue River Jazzband vormen een bijna onlosmakelijke combinatie en behoren in de Duitse jazzclubs al jaren tot ‘die Jazzgrößen.’ In het programma is veel ruimte voor lokale en regionale bands als Round Midnight en Fingerprints.

Het volledige programma, met informatie over alle bands, artiesten, locaties en tijden verschijnt in de aanloop naar november op doesburgjazz.nl.

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten