‘Una Noche’ Jubileum tournee

De Guus Tangelder Big Band, Dolf de Kinkelder en het Charivari Trio

Kunt u niet tot november wachten? Op zondag 1 oktober speelt de band van Guus Tangelder met het Charivari trio in Zevenaar. Tijdens de ‘Una Noche’ Jubileum tournee van Tangelders fameuze bigband speelt deze bijzondere muzikale combinatie composities van componist en arrangeur Dolf de Kinkelder.

Samen met het vermaarde wereldmuziekensemble het Charivari trio presenteert de Guus Tangelder Big Band een gevarieerd programma waarbij jazz- en wereldmuziek op een uitdagende manier samenkomen. In Una Noche Solitaria, een compositie van Joop van Erven, en tevens de titel van de eerder uitgebrachte CD, mengt Het Charivari trio op organische wijze met de jazzklanken en improvisaties van de Guus Tangelder Big Band.

De in Zevenaar woonachtige componist Dolf de Kinkelder scheef speciaal voor dit jubileum-programma de driedelige compositie Cantas, LXVIII & Charivariations. De Kinkelder is in het Zevenaarse culturele leven een bekendheid. Hij schreef onder andere voor Jeugdtheater Kwatta en de Slagwerkgroep van Crescendo Zevenaar. Voor de Guus Tangelder Big Band zocht de componist naar de ritmische- en harmonische uitdaging met violiste Anneke Frankenberg, accordeonist Bart Lelivelt en contrabassist/zanger Gerard Schoren van het Charivari trio.

Bezetting:

Saxofoon: Gerlo Hesselink, Guus Jansen, Ewout Dercksen, Robert Prinsen, Joost van Buchem
Trombone: René van Haren, Arjen Reeser, Ruud Steegers, Gert Nijenbanning
Trompet: Libbe Oosterman, Hans van Houdt, Koens Smits, Ywo Lamonaca
Piano: Hans Kwakkernaat
Contrabas: Taeke Stol
Drums: Pieter Bast

Zondag 1 oktober, Musiater Zevenaar, 15.30 uur | Toegang € 15,00

Kijk voor meer informatie ook op guustangelder.nl, charivari.nl of dolfdekinkelder.nl.

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten