Una palabra en español door de vocale krachtpatsers van VPS Kek

Zoals Doesburg de stad is van de mosterd is het Duitse Sendenhorst de stad van de stemmen, de ‘Stadt der Stimmen.’ Het kleine stadje in Noordrijn-Westfalen heeft zichzelf die titel aangemeten en stelt daarbij de vraag wat er met de menselijke stem allemaal mogelijk is. Dat blijkt veel!

‘Of het nu gaat om zang, theater, poëzie, voordrachten, lezingen of discussies – de stem’ aldus het Sendenhorster Kulturbüro ‘is een veelzijdig instrument en – zelfs in het huidige mediatijdperk – nog steeds het belangrijkste communicatiemiddel.’

Vocal Champs Contest

Om die stelling te bewijzen organiseert Sendenhorst allerlei culturele activiteiten, waaronder sinds 2017 de internationale Vocal Champs Contest, een groot a-cappella festival. In dat festival zingt drie dagen lang de crème de la crème van vocale bands uit Duitsland en omringende landen in uiteenlopende genres.

Knapen en Knarren

En laat nou VPS KeK, het vocal performance system uit Oost Nederland, bij onze oosterburen vorig jaar met de eerste prijs zijn gaan lopen! En laat nou net datzelfde VPS Kek op zaterdag 4 november de allereerste a-cappella groep ooit zijn die optreedt tijdens Doesburg Jazz! De vocale krachtpatsers Gerrit Hiddink, Martin Schoenmaker, Mark Vermeeren en Joep Hopstaken zoeken hun vocale grenzen op en gaan daar liefst nog even overheen. De vier Knapen en Knarren (KeK) wisselen gevoelige nummers met speels gemak af met aanstekelijke uptempo songs, vaak in bijzondere arrangementen. De heren zingen Engels, Duits en Nederlands en soms zelfs ‘una palabra en español’.

Heel bijzonder; niet missen dus!

Doesburg Jazz, VPS KeK, zaterdag 4 november 2023, 20.30 uur. Eetcafé Bruut. Toegang gratis.

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten