Waag en Gildecafé: de blues-hub van Doesburg

Komend jaar publiceert Doesburg Vertelt een verhaal over historische muziekzalen en theaters in Doesburg. Over de ‘Oude Comedie te Doesborgh’ in 1822, of de befaamde concertzaal van Lieftinck. In 2023 hebben we natuurlijk Podium Doesburg, maar er is meer. Ook op twee andere plaatsen in Doesburg klinkt regelmaat livemuziek. De Waag en Het Gildecafé zijn zo’n beetje de blues-hub van Doesburg, en dat zien we terug tijdens Doesburg Jazz.

Een festival als Doesburg Jazz is eigenlijk niet goed denkbaar zonder deelname van Stadsbierhuys De Waag. Het oudste cafe van Nederland heeft al sinds jaar en dag met regelmaat bands op bezoek en is tijdens festiviteiten steevast een van de muzieklocaties. Ook het Gildecafé, minder historisch misschien, maar niet minder swingend, laat zich wat livemuziek betreft al enige jaren van zijn beste kant zien. Beide podia zijn ook deelnemer in Doesburg Jazz.

Blues viert de boventoon

Wat opvalt is dat zowel in het Gildehofje als op Podium De Waag de blues de boventoon voert. Tijdens Doesburg Jazz komt dat mooi uit, want dat is een festival met ‘Jazz en geimproviseerde muziek’. Voor de programmeurs zijn de voorkeuren van Waag en Gildecafe dan best handig: daar staan de bluesbands! Wat dat tijdens Doesburg Jazz 2023 betekent? In het Gildecafé speelt op zaterdag 4 november Steel Going Strong; bij De Waag op zondag 5 november The Soul Bonckers.

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten