John Coltrane: ‘ You can play a shoestring if you’re sincere.’

‘You can play a shoestring if you’re sincere.’

John Coltrane: ‘ You can play a shoestring if you’re sincere.’
John Coltrane: ‘ You can play a shoestring if you’re sincere.’

Met nog ruim drie weken te gaan draait de organisatie van Ubbink Doesburg Jazz op volle toeren. Alle bands zijn gecontracteerd, het programma ligt bij de drukker. De editie in 2018 van dit kleine maar fijne jazzfestival in Oost-nederland biedt op zaterdag 10 en zondag 11 november 25 gratis jazzconcerten op 8 podia, in een groot aantal muzikale stijlen, en tegen de backdrop van een van de mooiste steden van Nederland. Alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Een breed scala aan jazz- en aanverwante muziekstijlen

De organisatie van deze tweede editie borduurt voort op het fundament dat is gelegd door cornettist en jazzlegende Robert Duis. Met de ondersteuning van hoofdsponsor Ubbink zijn in 2018 muzikanten en bands vastgelegd die een breed scala aan jazz- en aanverwante muziekstijlen spelen.

De bands en de artiesten van Ubbink Doesburg Jazz 2018 bestrijken muziekgenres die uiteenlopen van de klassieke stijl van Adrian Rollini tot de folk-jazz van Bernard Brogue en van de latin van Guido Scope tot de originele Mulligan en Baker sound van Jeru’s Bakery. Brand New Bag zoekt de grenzen op tussen soul, swing en jazz, de Underdogs spelen de ‘Bluest Blues’ en Hein de Jong’s Triophone betovert elke toehoorder met zijn vibrafoon.

En dat is nog maar een deel van het programma! Doesburg Jazz biedt twee dagen lang jazz en geïmproviseerde muziek in veel stijlen, genres en tradities. Met voor iedereen die wil luisteren iets moois. Of, in de woorden van John Coltrane: ‘ You can play a shoestring if you’re sincere.’

Steun Doesburg Jazz met een kleine financiële bijdrage!

Ben je dit jaar bij een van de concerten? Vind je Doesburg Jazz leuk? Doe dan een eenmalige donatie. Alvast dank. We zien je graag volgend jaar terug.
Mijn bijdrage
Sluiten